Prednosti smrznute ribe

 

Kada kupujemo i konzumiramo hranu općenito, a posebno ribu, obično se radi usporedba između svježe i smrznute ribe. Nedostatak informacija i lažni mitovi daju pogrešnu sliku smrznute ribe, pripisujući niz nedostataka i predrasuda koje nemaju nikakve veze sa stvarnošću. Duboko i brzo smrznuta riba ima visoke hranjive karakteristike kao i svježa riba.

 

Saznaj više
luxmare_ocisceni_brancin_250g

Zašto Luxmare.hr svježe i duboko smrznuta riba?

Prednosti smrznute ribe

Glavna razlika između svježe i smrznute ribe je u tome što je druga podvrgnuta smanjenju temperature, što je uzrokovalo smrzavanje njezine glavne komponente, vode. Ovim postupkom povećava se njegov rok trajanja, a osigurava se i njegova mikrobiološka kvaliteta, bez mijenjanja njegovih organoleptičkih svojstava. Laički rečeno, zamrznuta riba može sadržavati više vitamina i minerala od svježe rashlađene, ako se zamrzne brzo nakon ulova, u trenutku veće hranjive vrijednosti.

Kod smrznute ribe, nutricionisti ističu kako je najkvalitetnija duboko smrznuta riba. Odmah po ulovu iz mora, riba se odmah prerađuje i smrzava, na temperaturi od preko -40º u nekoliko sati. Ovaj postupak smanjuje prirodnu oksidaciju i čuva svježinu, sprečavajući rast mikroba i gubitak hranjivih sastojaka. Zapravo, ovaj proizvod nudi i do nekoliko puta veću hranjivu kvalitetu od svježe ribe koja se može naći na tržnicama.


LuxMare tim

Za ribu put od mora do stola može biti dug.

Prednosti smrznute ribe

Putovanje brodom, prijevoz, obrada i distribucija trebaju vremena.

U nekim slučajevima ono što potrošači doživljavaju kao izloženu svježu ribu može biti staro nekoliko dana. Uz moderne tehnike ribolova i obrade riba se može zamrznuti nedugo nakon ulova.

Duboko i brzo zamrzavanje zadržava kvalitetu zadržavajući okus tek ulovljene ribe, zajedno sa svim vitaminima i hranjivim sastojcima, koji se s vremenom pogoršavaju u svježoj ribi.

Studija DTU-a (Tehničko sveučilište u Danskoj) otkrila je da je kvaliteta svježe smrznute ribe već 2. dan veća u odnosu na svježu ribu čuvanu u ledu. Od 2. dana pogoršanje okusa i teksture svježe ribe brzo opada prema 12. danu, gdje riba više nije jestiva.

Picture 1

10 ukazuje na najvišu kvalitetu, a 4 je granica hranjive kvalitete.

Plodovi mora

Bijela riba cijela

Fileti bijele ribe

Delikatese

Prednosti

LuxMare svježe i duboko smrznuta riba

Jadransko more

Mi u LuxMare.hr kladimo se na svježe i duboko smrznutu ribu, najviše kvalitete, ulovljenu u Jadranskom moru i ostalim najboljim svjetskim ribolovnim područjima.

Stroga kontrola

LuxMare.hr proizvodi iz Jadranskog mora pod strogom su kontrolom vlastitog hladnog lanca od ribarskog broda pa do Vašeg praga

Pomno probrana riba

Smrznuta riba iz uvoza pomno je probrana iz najboljih svjetskih ribolovnih područja i duboko smrznuta na ribarskom brodu najmodernijim tehnologijama. LuxMare.hr Jadranska riba prerađuje se i smrzava najstrožim mehanizmima vodeći računa da more unesete na svoj stol.

Cijena

Osim što je riba iz ponude LuxMare.hr duboko smrznuta odmah po ulovu iz mora što zadržava visoku hranjivu kvalitetu, ona je i očišćena i spremna za pripremu, pa ne plaćate otpad koji zna iznositi i do 35% bruto težine ribe.

Nutricionistička vrijednost

Jedite ribu i morske plodove izvan sezone tijekom cijele godine. Na LuxMare.hr možete kupiti razne vrste već očišćene smrznute ribe, što vam omogućuje pripremu bezbrojnih jela i raznolikiju prehranu.

Nutricionistička vrijednost

Jedite ribu i morske plodove izvan sezone tijekom cijele godine. Na LuxMare.hr možete kupiti razne vrste već očišćene smrznute ribe, što vam omogućuje pripremu bezbrojnih jela i raznolikiju prehranu.

Select your currency
EUR Euro