Brancin jadranski – očišćeni – svježe smrznuti brancin iz ekološkog uzgoja. Brancin je očišćen i pakiran odmah nakon izlova te spreman za pripremu. Brancin je riba male kalorijske vrijednosti koja sadrži mali udio zasićenih masnih kiselina i kolesterola. Odličan je izvor kvalitetnih proteina i omega-3 masnih kiselina. Sadrži različite vitamine i minerale od kojih je najbitnije spomenuti selen i vitamine B skupine.
KALORIJE
64
UH
1g
MASNOĆE
1,5g
PROTEINI
17g
NUTRITIVNA VRIJEDNOST NA 100g
VRIJEME
PRIPREME:
15min
VRIJEME
KUHANJA:
35min
SASTOJCI
ZA:
3 porcije
SASTOJCI
- 1 žličica meda
- 2 žlice limunovog soka
- 3 žlice extra djevičanskog ulja
- 4 fileta LuxMare brancina
- 1/2 glavice ljubičastog luka
- 2 češnja bijelog luka
- 4 žlice sitno narezanog mladog luka
- 2 žlice sitno narezanog peršina
- 1 žličica nasjeckane mente
- 4 žlice sitno narezanih badema
- malo soli i svježe mljevenog papra
PRIPREMA
Pećnicu zagrijte na 180 °C. U jednu posudu pomiješajte bademe, limun, med, ulje, limunove korice, perđin, bijeli luk, ljubičasti luk, začinsko bilje, sol i papar.
Filete LuxMare brancina operite i posušite te je začinite solju i paprom. Stavite je na lim (papir za pećenje). Po ribi jednakomjerno raspodijelite smjesu od badema i pecite oko 20 minuta
Uz pečeni brancin poslužite sezonsku salatu, kuhano povrće, rižu, krumpir ili slanutak.
Video isječak pripreme recepta možete pronaći ovdje.
Dobar tek i uživajte!