Salata od jadranskih kozica sa avokadom. Sok od limete i svježi koriander su ključni sastojci za ovu GLUTEN FREE i DAIRY FREE i KETO i PALEO i LOW CARB salatu/obrok.
Kozice su uz dagnje, najčešća vrsta morskih plodova na našim stolovima.
LuxMare meso jadranskih kozica je 100% hrvatski proizvod. Jadranske kozice se hvataju poteznim mrežama. Nakon što ribari pristanu u luke, kozica se direktno vozi u preradu gdje se one čiste te se meso koje se nalazi u repu kozice odvaja, vakuumira te zamrzava.
Visoke su nutritivne gustoće, a posebno obiluju tvarima koje nisu zastupljene u mnogim namirnicama, poput joda ili astaksantina.
Kozice su niskokalorične, sadrže manje od 100 kcal na 100 g namirnice, a njihov nutritivni profil izuzetno je zanimljiv. Naime, one uopće ne sadrže ugljikohidrate, dok gotovo 90% energetske vrijednosti dolazi od proteina, a ostatak od masti.
Što se tiče sastava mikronutrijenata, sadrže više od 20 različitih vitamina i minerala, uključujući oko 50% preporučenog dnevnog unosa selena, antioksidansa koji može pomoći u smanjenju upale te očuvanju zdravlja srca.
KALORIJE
99
ŠEČERI
0g
MASNOĆE
1g
PROTEINI
21g
NUTRITIVNA VRIJEDNOST NA 100g
VRIJEME
PRIPREME:
20 min
VRIJEME
KUHANJA:
0 min
SASTOJCI
ZA:
4 osobe
SASTOJCI
- 1/2 glavica sitno nasjeckanog ljubičastog luka
- 2 limete-sok
- 1 dcl ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- sol i papar po okus
- 1/2 kg očišćenih repova Jadranskih kozica
- 10 cherry rajčica
- 2 zrela avokada
- 1 jalapeno svježa papričica
- 1 velika žlica svježeg korijandera
PRIPREMA
U zdjeli pomiješajte crveni luk, sok limete, maslinovo ulje, sol i papar. Pustite ih da se mariniraju 10minuta da omekšaju okus luka.
U drugoj zdjeli pomiješajte repove kozica, avokado, rajčicu, jalapeño papričicu
Pomješajte sve sastojke i dodajte korijander.
Prilagodite ukusu sol, papar i maslinovo ulje.
Vaš LuxMare tim vam želi dobar tek!
Video sažetak pripreme recepta možete pronaći ovdje.
Dobar tek i uživajte!