Brancin jadranski očišćeni – cca 300 g

5,00 

PDV je uključen u cijenu

Brancin jadranski – očišćeni,

svježe smrznuti brancin iz ekološkog uzgoja. Brancin je očišćen i pakiran odmah nakon izlova te spreman za pripremu. Brancin je riba male kalorijske vrijednosti koja sadrži mali udio zasićenih masnih kiselina i kolesterola. Odličan je izvor kvalitetnih proteina i omega-3 masnih kiselina. Sadrži različite vitamine i minerale od kojih je najbitnije spomenuti selen i vitamine B skupine.

SKU: A01-BRA-HR-KOM-300 Kategorije: ,

Dodatne informacije

Težina 300 g
Pakiranje u gramima

300 g

Komad

KOM

Oznaka kategorije

A01

Oznaka proizvoda

BRA

Zemlja podrijetla

HRVATSKA

FAO ribolovna zona

37.2.1

LuxMare recepti

Energetska vrijednost

100 g svježeg brancina iznosi 124 kcal / 519 kJ, od toga sadrži 23,6g proteina i 2,6g masti. Od minerala svježi brancin sadrži kalij (328 mg), fosfor (248 mg), magnezij (53 mg), selen (46,8 μg), kalcij (13 mg), željezo (0,4 mg), cink (0,5 mg). Od vitamina svježi brancin sadrži vitamine B kompleksa, tiamin (0,1 mg), riboflavin (0,2 mg), niacin (1,9 mg), pantotensku kiselinu (0,9 mg), vitamin B6 (0,5 mg), vitamin B9 (6 μg), vitamin B12 (0,3 μg), vitamin A (213 IU). Brancin sadrži i omega-3 masne kiseline, u 100 g svježeg brancina nalazi se 0,56 g DHA (dokozaheksaenska kiselina) i 0,21 g EPA (eikozapentaenska kiselina).

Nutritivna vrijednost 

Masnoće bilo biljne ili životinjske, sastoje se od masnih kiselina koje mogu biti nezasićene i zasićene. Masti pomažu i u apsorpciji vitamina topivih u mastima (Vitamini A, D, E i K), ali i sudjeluju u velikom broju i drugih bitnih procesa u organizmu, stoga ih u prehrani ne treba izostavljati. Zasićene masne kiseline su pri sobnoj temperaturi u čvrstom stanju, i najčešći izvori su životinjskog porijekla (meso, mast, jaja, maslac..). Zapadnjački način prehrane njeguje previsok unos zasićenih masnih kiselina, kroz crveno meso i razne procesirane prehrambene proizvode, što nepovoljno utječe na zdravlje. U drugom pogledu, nezasićene masne kiseline, kakve se primjerice nalaze u ribi, imaju pozitivan učinak na zdravlje. Konzumacija brancina poboljšava funkciju mozga, smanjuje rizik od depresije i zbog svoje kombinacije masnih kiselina, aminokiselina i minerala selena, popravlja raspoloženje, te poboljšava vid. Selen je dio sustava enzima koji sudjeluju u obrani i zaštiti organizma od oksidativnoga stresa te je neophodan za proizvodnju i regulaciju hormona štitnjače. Selen kao mikronutrijent, je iznimno važan u raznovrsnoj i uravnoteženoj prehrani, a njegov nedostatak je povezan sa smanjenim učinkom i smanjenom ekspresijom selenoproteina, što se povezuje se s različitim neurološkim bolestima.

 

Dodatne informacije

Težina 300 g
Pakiranje u gramima

300 g

Komad

KOM

Oznaka kategorije

A01

Oznaka proizvoda

BRA

Zemlja podrijetla

HRVATSKA

FAO ribolovna zona

37.2.1

Prikazuje se svih 45 rezultata

MINIMALNA NARUDŽBA

Minimalna vrijednost narudžbe je 250,00 kn.

 

BESPLATNA DOSTAVA

Za sve narudžbe.

 

VRIJEME ISPORUKE

Za narudžbe do 12 sati paket stiže između 15h i 20h sati istoga dana. 

DOSTAVA PAKETA

Svu naručenu robu dostavljamo na prag, vlastitim dostavnim vozilima svaki dan.

 

KVALITETA

Ručno i pažljivo složeni LuxMare paketi.

 

PODRUČJA DOSTAVE

Grad Zagreb s okolicom, Samobor, Velika Gorica, Zaprešić, Jastrebarsko, Dugo Selo

 

Minimalna

narudžba

iznosi

250kn

 

 

Brza

dostava

između

15h i 19h

istog dana

 

 

Mogućnosti

plaćanja:

kartice

gotovina

predračun

 

 

PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA